PRIZNANJA   JUOŠ "PASCI"

 Početna stranica                                                                                                 

 • U povodu 5. juna, Svjetskog dana okoliša, organizacija Eko-zeleni TK je i ove godine objavio konkurs za eko-školu. Našim redovnim uređenjem dvorišta i eko-kutka uspjeli smo da budemo proglašeni jednom od četiri eko-škole; osim naše za eko-školu su odabrane i školeMramor”, ”BašigovciiDubrave”.

  dip2.jpg (332131 bytes)

 • Na prijedlog Tuzlanskog auto moto kluba i gospodina Ozrena Božanovića,  Upravni odbor BIHAMK-a je odlučio da na svečanoj sjednici povodom svog 63-ćeg rođendana,  između ostalih, dodjeli Srebrenu plaketu  JUOŠ «Pasci» i Srebrenu značku Aleksandri Stipanović koja vodi saobraćajnu sekciju u pomenutoj školi. Oba priznanja su dodijeljena za izuzetne rezultate učenika, menadžmenta i nastavnice u ostvarivanju i afirmaciji programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a. Dodjela priznanja je izvršena u hotelu «Holivud» u Sarajevu, dana 04.02.2009. godine u izuzetnoj i veličanstvenoj atmosferi kako to samo BIHAMK može organizovati.Nama, kao predstavnicima škole «Pasci», je bila izuzetna čast prisustvovati ovom događaju što nas motiviše, ali i obavezuje da i u budućem periodu predano radimo u ovakvim i sličnim aktivnostima. 

  Vijest objavila: Aleksandra Stipanović

  bihamk1.jpg (20351 bytes)          IMG_0047.JPG (20104 bytes)

   

 • Na vrednovanju osnovnih škola za školsku 2007/2008 godinu naša škola je zauzela četvrto mjesto, pa se time i dalje svrstala u red veoma uspješnih škola na Tuzlanskom kantonu.

 • I u školskoj 2006/2007 godina JUOŠ "Pasci" je ponovila prošlogodišnji uspjeh te je ponovo osvojila drugo mjesto u konkurenciji škola do 400 učenika na području Tuzlanskog kantona.

 • 7.4.2007.godine na općinskom takmičenju iz hemije ekipa naše škole je zauzela 2. mjesto, pa je tako ponovila uspjeh od prošle godine.više o tome...

 

                                             priznanje1.JPG (132027 bytes)                                                                                   Klikni na sliku za uvećanje                                    

 • Za osvojeno drugo mjesto, u konkurenciji škola do 400 učenika, na vrednovanju osnovnih škola u Tuzlanskom kantonu za školsku 2005/2006 JUOŠ "Pasci" je 4.12.2006.godine dobila Priznanje od Pedagoškog zavoda Tuzla. Na ovaj način škola je ušla u red dvanaest najuspješnijih osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona.

 

 • Dana 23.2.2007.godine na takmičenju "Mladi i okoliš" u organizaciji Centra za eklogiju i energije , iz Tuzle, učenici naše škole su osvojili prvo mjesto. Na takmičenju je učestvovalo 15 škola iz Brčko Distrikta i općine Tuzla.  Naš projekt je predstavljen  kroz dramu, pjesmu i video prezentaciju.. Nagrada za prvoplasirane je učešće na eko-kampu u Zenici, gdje će naši učenici biti u prilici da se dodatno edukuju iz oblast ekologije.                                  

 

 

 

 

 

Copyright by JUOŠ "Pasci", 2009