JAVNA USTANOVA OSNOVNA ŠKOLA "PASCI", TUZLA

Nagrade i rezultati 

Nagrade i rezultati 2012/2013

 • U toku 2012/2013 školske godine učenici i nastavnici JUOŠ "Pasci" su postigli veoma zapažene rezultate.

 • Iz oblasti konstruktorske sekcije:A zra Salkičić (VIII b), četvrto mjesto, Emir Bundić(VIII b), drugo mjesto, nastavnica Aleksandra Stipanović .Isti učenici su se plasirali na kantonalno takmičenje, a Emir Bundić i na državnom prvenstvu plasirao  na osmo mjesto.

 • Iz oblasti saobraćaja prvo mjesto su zauzeli učenici: Mujabašić Belma (VI b), Fejzić Ermina, Sofić Eldar(VII b), Ademović Amar(VI b) i Bečirović Armin (VI b) , predvođeni nastavnicom Stipanović Aleksandrom. Pojedinačno prvo mjesto je zauzela Mujabašić Belma.

 • Na kantonalnom takmičenju iz saobraćaja ekipa u sastavu Bečirović Armin, Sofić Eldar i Ademović Amar su ekipno zauzeli treće mjesto.Ekipu je vodila nastavnica Stipanović Aleksandra, a plasirali su se na državno takmičenje.

 • Iz oblasti poznavanja MINA na općinskom takmičenju naša škola, predvođena nastavnicom Almom Spahić je ekipno zauzela III mjesto: Taindžić Lamija, Bundić Emir i Hurić Suada, svi iz VIII b.

 • Na općinskom takmičenju iz biologije ekipa u sastavu:Kuljančić Nejra, Salkičić Azra i Taindžić Lamija, svi iz VIII b su zauzeli treće mjesto i plasirali se na kantonalno takmičenje.Drugo mjesto pojedinačno je zauzela Kuljančić Nejra.

 • Peto mjesto ekipno je zauzela ekipa iz hemije na općinskom takmičenju, u sastavu: Ademović Nermina,Đulović Lejla i Đulović Mersiha, svi iz IX b, a osmo mjsesto pojedinačno je bila Ademović Nermina. Učenike je pripremala nastavnica Alma Spahić.

 • Osmo mjesto iz matematike na općinskom takmičenju iz matematike zauzela je učenica Salkičić Azra i plasirala se na kantonalno takmiočenje. Učenicu je pripremala nastavnica Muslija Mirzana.

 

 • U subotu 29.5.2010. godine u Ormanici održani su III susreti Školskih sportskih društava. Na susretima su učestvovali predstavnici  (učenici i nastavnici) 10 školskih sportskih društava i to: ŠSD "Lideri" OŠ Solina, ŠSD "Mejdan", ŠSD "Speed" Požarnica, ŠSD "Play Game" OŠ Husino, ŠSD "Poletarac" OŠ Simin Han, ŠSD "Dream Team" OŠ Tinja, ŠSD "Street fighters" OŠ Pasci, ŠSD "Kreka", ŠSD "Pazar". Susreti Školskih sportskih društava su već postali tradicija, naročito kroz prisjećanje na začetnika ideje rada školskih sportskih društava gosp. Osmana Hasića.Na susretima je proglašeno najbolje školsko sportsko društvo "Street fighters" OŠ Pasci za školsku 2009 / 2010. godinu. Tom prilikom najboljem školskom sportskom društvu je uručena Memorijalna nagrada "Osman Hasić" prijelaznog  karaktera. Osim Memorijalne nagrade ŠSD "Street fighters" predstavnici Fondacije tuzlanske zajednice su okviru Memorijalnog fonda Osman Hasić uručili simboličnu novčanu nagradu kao podsticaj za budući rad.

 • Učenica Damira Mujabašić, VII b je na općinskom takmičenju iz fizike zauzela 7.mjesto,u JUOŠ "Kreka" a učestvovala je i na kantonalnom takmičenju u JUOŠ "Dubrave". Učenicu je pripremala nastavnica matematike i fizike Vildana Hodžić.

 • U okviru takmičenja iz Tjelesnog odgoja u školskoj 2009/2010 godini postignuti su ovi rezultati:1. mjesto na općinskom takmičenju, u disciplini bacanje kugle, Đulović  Miralem, VIII b; 1. mjesto na uličnoj utrci Vivičita , Pjević Said; 1.mjesto na općinskoj smotri stvaralaštva-folklor;Najbolje sportsko školsko društvo u okviru organizacije MIOS; 3.mjesto na općini-trčanje na 60. metara-Miralem Salihović, VIII b. Ove aktivnosti je vodio profesor TiZO, Elvir Fejzić.

 • 10.12.2009 učenica naše škole, Sandra Mijatović, VIII a, je osvojila treće mjesto u okviru takmičenja literarnih radova povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. Ovaj uspjeh Sandra je otvarila uz pomoć nastavnice Bosanskog, Hrvatskog i Srpskog jezika i književnosti Majde Oreč....vidi više o tome..

 • 22.3.2008.godine ekipa naše škole je i na općinskom  takmičenju iz hemije ostvarila lijep uspjeh. Zauzeli su 5.mjesto, a učenica Eldina Mahmuzić, VIII b je bila treća. Ekipu je i ove godine vodila profesorica Alma Spahić.Čestitamo!!!1

 • I u oblasti tjelesnog i zdravstvenog odgoja postignuti su lijepi rezultati u toku ove školske godine:Gimnastika-dječaci od 1. do 4. razreda: Anteo Ivanović, 2.mjesto;uzrast od 5. do 8.razreda, dječaci-Marin Vidaković, 2. mjesto; djevojčice, Ivana Stjepić, 2.mjesto; ekipno, uzrast od 1. do 4. razreda, dječaci, 2.mjesto. Folklor, osvojeno 3.mjesto u oblasti učeničkog stvaralaštva. Atletika: Disciplina skok u dalj: Admir Salihović, 3.mjesto!Sve sekcije je vodio profesor Elvir Fejzić. Za sve pohvale i čestitke!!!!!

 • Dana 15.3.2008.godine na općinskom takmičenju iz matematike, učenica naše škole, Sandra Mijatović, VI a ,je ostvarila veliki uspjeh. Naime, Sandra je u konkurenciji šestih razreda zauzela Prvo mjesto!!!!! Sve čestitke Sandri i njenoj nastavnici Mirhi Ibrišimović, uz najljepše želje na kantonalnom takmičenju!!!

 • Na takmičenju učeničkog stvaralaštva u februaru 2008. godine, učenici naše škole su se predstavili sa zapaženim recitalom, recitacijom i dramom i tom prilikom su zauzeli drugo mjesto. Čestitke!!!!!!

 

 

Nagrade i rezultati 2006/2007

 

 • Dana 23.2.2007.godine na takmičenju "Mladi i okoliš" u organizaciji Centra za eklogiju i energije, iz Tuzle, učenici naše škole su osvojili prvo mjesto. Na takmičenju je učestvovalo 15 škola iz Brčko Distrikta i općine Tuzla.  Naš projekt je predstavljen  kroz dramu, pjesmu i video prezentaciju.. Nagrada za prvoplasirane je učešće na eko-kampu u Zenici, gdje će naši učenici biti u prilici da se dodatno edukuju iz oblast ekologije. Vidi...       wpe1.jpg (81281 bytes)       

 • 31.3.2007. godine na općinskom takmičenju iz fizike održanom u našoj školi, naša učenica Kristina Pranjić je zauzela 7.mjesto u konkurenciji osmih razreda i izborila plasman na kantonalno takmičenje!                     

 • 7.4. 2007.godine ekipa naše škole ponovila je prošlogodišnji uspjeh i zauzela drugo mjesto na općinskom takmičenju iz hemije!vidi više

 • 21.4.2007.godine, naši hemičari su otišli"korak dalje i na kantonalnom takmičenju osvojili također drugo mjesto. Sve čestitke!!!

 • Učenici naše škole i ove školske godine bilježe značajne rezultate iz tehnike i saobraćaja. na općinskom takmičenju iz saobraćaja, održanom u JUOŠ "Gornja Tuzla" pravo učešća na kantonalnom takmičenju stekli u učenici: Almina Salkičić, sa osvojenim trećim mjestom u klasi djevojčica i Senad Mahmuzić sa osvojenim četrvrtim mjestom u klasi dječaka. Naši učenici su se odazvali takmičenju iz biciklizma, koje je organizovano povodom godišnjice stradanja mladosti na Kapiji, gdje je naša učenica, Almina Salkičić osvojila I mjesto u klasi djevojčica V i  VI  razred, dok je JUOŠ "Pasci" u ukupnom plasmanu osvojila ekipno III mjesto i dobila pehar. Također, učenici na Općinskoj smotri tehnike održanoj u JUOŠ "Slavinovići", naša škola je stekla pravo učešća na Kantonalnom takmičenju u Srebreniku sa dva rada: "Strujno kolo" i "Kolska kola", koje su radili učenici VIII b razreda: Mujabašić Nermin, Smaić Armin, Hodžić Nedim iMelis Bundić, a na državno takmičenje je prošao rad "Kolska kola", koje je održano u Brčkom.

 • I u okviru takmičenja iz stvaralaštva JUOŠ "Pasci" su ostvarili veoma zapažene rezultate:

 1. Likovno stvaralaštvo-Osvojena prva mjesta, Emir Bundić, II b, Dajana Mandušić, III a, Danijela Perkić, III a;

 2. Dramsko stvaralaštvo- III a i IV a osvojeno drugo mjesto!!!!

 3. Recitacija-Zinaid Granić,VII b, III mjesto.

Prošlogodišnji rezultati i nagrade

·        Posebno priznanje za najbolju argumentaciju na  općinskom takmičenju /natjecanju u prezentiranju «Projekt Građanin» - CIVITAS;

·        Osvojeno 2. mjesto na 9. saobraćajno obrazovnom takmičenju mladih Tuzlanskog Kantona, Živinice, 06. maj 2005.godine;

·        Učenik Dragomir Lugonjić je osvojio 3. mjesto na 37. Smotri tehničkog stvaralaštva mladih u Tuzli 23. aprila 2005. godine;

·        Učenik Dženan Smajilović je osvojio 2. mjesto na 9. saobraćajno obrazovnom takmičenju mladih Tuzlanskog Kantona, Živinice, 06. maj 2005.godine;

·        Učenik Maid Strašević je osvojio 1. mjesto u atletskoj disciplini 400 metara, na općinkom takmičenju u konkurenciji osnovnih škola, u Tuzli, 13. maja 2005. godine;

·        Učenik Maid Strašević je osvojio 1. mjesto na Prvenstvu Tuzlanskog kantona u atletici u disciplini 300 metara za osnovne škole, u Tuzli, maj 2005. godine;

·        Učenik Maid Strašević je osvojio bronzanu medalju u atletskoj disciplini 300 metara i zlatnu medalju u štafeti 4 X 100  metara, na federalnom prvenstvu u Sarajevu,28. maja 2005. godine;

 • Na vrednovanju osnovnih škola Tuzlanskog kantona,u školskoj 2004/2005, godini naša škola je zauzela 40 mjesto, a na području općine Tuzla 13 mjesto. Posebno značajan rezultat JUOŠ "Pasci" je osvojeno 3. mjesto na kantonu u konkurenciji škola do 400 učenika.

 • Naša škola je osvojila drugo mjesto na takmičenju"Šta BiH ima ponuditi EU" u organizaciji ambasade Velike Britanije. Učenici  koji su učestvovali su bili: Sanela Halilović, Armin Pjević, Fikreta Siočić, Almedina Bundić i Hodžić Jasmin, svi iz VIII b razreda, a pripremala ih je nastavnica Mirela Halilović.

 • Na četvrtom općinskom takmičenju učenika iz engleskog jezika, održanom 4.3.2006. godine u OŠ "Sveti Franjo" , Tuzla, učenica naše škole Sanela Halilović (VIII b) je osvojila treće mjesto i izborila plasman na kantonalno takmičenje. Našu ekipu je vodila nastavnica Mirela Ahmetović.

 • Učenici naše škole Štefan Mišković, VIIa razred i Dragan Grgić, VIII a razred su izborili plasman na kantonalno takmičenje iz fizike, koje je održano 1.IV 2006. godine u našoj školi. Čestitamo!

 • Na općinskom takmičenju iz hemije koje je održano 8.IV 2006.godine, u JUOŠ "Sjenjak", ekipa naše škole je osvojila drugo mjesto u ekipnom plasmanu. U pojedinačnoj konkurenciji su postignuti još zapaženiji rezultati, t.j drugo, treće i četvrto mjesto. Ekipu su činile učenice osmih razreda: Irena Đulabić, Gabrijela Perkić i Sanita Salkičić, a pripremala ih je profesorica Alma Spahić.Čestitamo...

 • Na općinskom takmičenju učenika iz tehničkog odgoja učenici naše škole su ponovo postigli zapažene rezultate. Takmičenje je održano 15 i 16. aprila. 2006.godine u OŠ "Miladije" , u Tuzli, a naše takmičare je pripremala i vodila nastavnica Aleksandra Stipanović. Izdvojili smo neke od njih: Učenik Boris Golubović, VIII a razred, je osvojio drugo mjesto u disciplini AGROTEHNIKA; u OBLASTI elektrotehnika učenici Davor Biletić i Boris Golubović, obojica iz VIII a razreda su zauzeli peto mjesto; Boris Golubović je osvojio treće mjesto u oblasti ELEKTRONIKA- "OD STAROG NOVO". Boris je i u GRAĐEVINSKOJ TEHNICI zauzeo peto mjesto.Učenik Zaim Đulović je osvojio šesto mjesto u oblasti ELEKTRONIKA. Sve čestitke na lijepim rezultatima i svestranosti naših učenika!

 • U utorak, 18.IV 2006.godine, u OŠ "Tušanj", u Tuzli je održano takmičenje učenika osnovnih škola sa područja općine Tuzla iz saobraćaja. Našu ekipu je predvodila nastavnica Aleksandra Stipanović. Učenici su postigli izvanredne rezultate. Tako je učenik Senad Mahmuzić iz IV c razreda osvojio prvo mjesto a učenica Almina Salihović, također iz IV c razreda šesto mjesto.

  Također, učenik Arnel Sofić iz V b razreda je osvojio osmo mjesto. Time je izboren plasman na kantonalno takmičenje. Svaka čast!

 • Dan kasnije, 19. IV 2006.godine, na općinskom takmičenju iz učeničkog stvaralaštva učenik Zinaid Granić iz VI b razreda je sa recitacijom osvojio prvo mjesto, a u oblasti drame, naši su učenici zauzeli osmo mjesto. Učenike je pripremala i vodila nastavnica Silva Milošević - Karamović, a takmičenje je održano u Hotelu Tuzla.  Čestitke!

 

 

 

 

 

                    

 

Copyright by JUOŠ "Pasci", 2013