JAVNA USTANOVA OSNOVNA ŠKOLA "PASCI", TUZLA

Bratske škole

Početna stranica

 

   

 

  • Archbishop Sumner Primary School Lambeth London, Velika Britanija;

7.10.2004.godine je u našu školu stigla delegacija iz Velike Britanije, koju su činila dva nastavnika iz Archbishop Sumner Primary School Lambeth London i izvršni direktor nevladine organizacije Sana iz Londona, Maggie Tennant s ciljem uspostavljanja partnerskih odnosa sa našom školom.

Delegacija je boravila do 14.10.2004.godine. Domaćini u ime škole su bili: Zdenka Ljubunčić, koordinator za vezu među školama, Muhamed Odobašić, direktor škole i Damir Hećimović, profesor tjelesnog odgoja.

  • 13.10.2004. godine – održan sastanak timova za saradnju naše škole iz Londona u vezi sa partnerstvom.

  • Od 17.3.2005.godine do 24.3.2005. godine direktor škole Muhamed Odobašić i koordinator Zdenka Ljubunčić boravili u uzvratnoj posjeti partnerskoj školi Archbishop Sumner Primary School Lambeth u Londonu. Za vrijeme boravka posjećivali su časove, a u slobodno vrijeme obilazili znamenitosti Londona. Posjeta je uspješno protekla.

 

  • 29.5 do 1.6.2005. godine- uzvratna posjeta direktorice partnerske škole Archbishop Sumner Primary School Lambeth London. Direktorici parterske škole gospođi Ursuli Oveden je upriličen doček u centalnoj školi u vidu predstavljanja tradicije Bosne i Hercegovine.Učenici naše škole su ih dočekali u tradicionalnim nošnjama naše zemlje. Za vrijeme posjete direktorica partnerske škole je prisutvovala časovima, kako u centralnoj, tako i u područnoj školi. U slobodnom vremenu gosti iz Velike Britanije su obišli kulturno – historijsku baštinu našeg kantona- kulu kapetana Gradašćevića u Gradačcu i srednjovjekovni grad Srebrenik.

  • U periodu od 13.5.2007.godine do 17.5.2007.godine, naša škola je imala priliku da bude domaćin gostima iz bratske škole "Archbishop Sumner School" , London, Velika Britanija...više o tome

  • U periodu od 28.6. 2007. godine do 7.7.2007.godine u okviru saradnje naše škole i bratske škole "Archbishop Sumner School" , London, Velika Britanija,  nastavnici Željka Jahić, profesor engleskog jezika i književnosti i Valid Jaganjac, profesor historije i geografije iz JUOŠ "Pasci" su boravili u radnoj, uzvratnoj posjeti bratskoj školi u Londonu. Cilj posjete je ostvaren kroz zajednički upriličene časove o historiji, geografiji, kulturi  naroda BiH, predstavljanjem folklora BiH, razmjenu iskustava sa kolegama iz Londona, te planiranjem buduće saradnje dvaju škola...pogledaj slike

 

  • Mandeville School, Velika Britanija

 

 

 

 

                     

 

Copyright by JUOŠ "Pasci", 2007